Runeberg

Runeberg konferensrum

Storlek Skolsittning U-bord Biosittning Öar Styrelsebord
Runeberg 47 kvm 30 pers 20 pers 40 pers 22 pers

Runeberg rymmer upp till 40 personer i konferenslokalens 47 kvadratmeter. Lokalen är utrustad med projektor, ljud, wifi, konferens block + penna, isvatten och godis.

Skicka en bokningsförfrågan direkt.

Mer om Runeberg

Johan RunebergJohan Ludvig Runeberg (1804-1877), föddes den 5 februari 1804 i Jakobstad. Det är inte helt entydigt om han föddes den femte eller den sjunde februari, men han firade alltid själv sin födelsedag den femte. Runeberg blev i ett mycket tidigt skede berömd som författare i Finland. Hans dikter tonsattes tidigt och på så sätt spreds de bland folket både på svenska och finska. Hans dikt Vårt land tonsattes av Fredrik Pacius och blev Finlands nationalsång. När första delen av Fänrik Ståls sägner utkom 1848 sålde den rekordartat och den andra delen sålde ännu bättre, över tusen exemplar på två dagar. Också utomlands växte Runebergs berömmelse snabbt. Han mottogs som en kung när han besökte Sverige 1851 och folk köade för att få se en skymt av honom. Samma år började han allmänt kallas Finlands nationalskald. Runeberg avled 1877.

Fredrika RunebergFredrika Runeberg (1807-1879), f. Tengström har länge fått personifiera den ideala hustrun och husmodern i Finland. Samtiden kände henne bäst som skaldehustru och gästfri värdinna. Hon födde åtta barn, av vilka två dog som små, och ledde ett stort hushåll med tjänstefolk. Men Fredrika Runeberg hann med mycket mer än så. Hon hörde till de mest bildade kvinnorna på sin tid, hon var författarinna och man kan kalla henne landets första kvinnliga tidningsredaktör.

Källa:
www.runeberg.net